MAX Mobiel  onderdeel WEEK TEGEN DE EENZAAMHEID Capelle aan den IJssel.

Met veel plezier wordt de MAX Mobiel door de Stichting MAX Capelle ingezet gedurende de Week van de Eenzaamheid van 1 t/m 8 oktober in Capelle aan den IJssel.

Op 2,5 en 7 oktober zal de MAX meerijden met de wandeling in Capelle. Hierbij worden meerdere bijzonder plekken in Capelle bezocht en zal de MAX de doelgroep die moeilijk ter been is vervoeren en ook laten genieten van dit bijzondere evenement.

Deze activiteiten passen perfect binnen de visie van de Stichting MAX Capelle. Haal de doelgroep achter de voordeur vandaan en ga SAMEN genieten.

Wij wensen alle deelnemers heel veel plezier tijdens deze geweldige activiteiten.

Dirk ten Have. Voorzitter Stichting MAX Capelle

Donderdag 23 april 2020 Omroep MAX

Een reportage van de samenwerking tussen Voedselbank Capelle en MAX Capelle in het MAX Ouderenjournaal op NPO 1.

Klik hier voor het afspelen van het MAX Ouderenjournaal

De reportage van de samenwerking begint bij 4 minuut en 55 seconden.

Opname Omroep MAX
MAX Capelle in het AD

Woensdag 15 april 2020 AD ( Kim Visbeen )

Deze elektrische autootjes staan niet stil: ze worden nu gebruikt om voedselpakketten rond te brengen

De elektrische autootjes van MAX Capelle kunnen vanwege de coronacrisis geen ouderen meer vervoeren. Maar stil staan ze niet: ze worden ingezet om pakketten te vervoeren van de Voedselbank.

Met de MAX-mobiel kunnen ouderen die niet goed ter been zijn normaal gesproken toch op pad, bijvoorbeeld naar het Capelse winkelcentrum De Koperwiek of een bezoek brengen aan de dokter of familie. ,,Maar door corona stonden ze stil’’, vertelt Dirk ten Have, voorzitter van MAX Capelle. In de kleine autootjes, met ruimte voor twee personen, zit je te dicht op elkaar. ,,Maar die autootjes zijn er gewoon.’’

Klik hier om naar het volledige nieuws item te gaan

Dinsdag 14 april 2020 Radio Capelle

Er gebeurt veel met de MAX Capelle zoals samenwerking met Voedselbank

De MAX Mobiel wordt voortaan MAX Capelle genoemd. Er gebeurt veel zelfs nu de wagens geen mensen mogen vervoeren. Omroep MAX, de Voedselbank, het IJsselland Ziekenhuis, allerlei vormen van samenwerking.

Rob Nieuwveld sprak in IJssel-nieuws van 11 april met Dirk ten Have over die ontwikkelingen en dat in een tijd dat de normale service vanwege de coronacrisis stil ligt.

Klik hier voor het beluisteren van de podcast

Opnames Omroep MAX
MAX Capelle en Voedselbank Capelle

Donderdag 9 april 2020

Voedselbank Capelle aan den IJssel en MAX Capelle bundelen krachten

Om de doelgroep die het nu moeilijk heeft te ondersteunen heeft MAX Capelle de krachten gebundeld met de Voedselbank in Capelle aan den IJssel.

Kassem Taha en Willem Groenendijk van de Voedselbank zijn enthousiast over het aanbod van MAX Capelle om het transport van de pakketten voor een deel op zich te nemen.

Willem Groenendijk:  “na het starten van de succesvolle actie vanuit de Voedselbank om geld binnen te halen binnen Capelle is dit een mooie volgende stap”.

Dirk ten Have van MAX Capelle:  “het vervoeren van de doelgroep staat nu, helaas, stil ,maar het is zonde om ook de MAX niet te gebruiken. De vrijwilligers die normaal de MAX besturen zijn blij met deze oplossing tijdens deze zeer zware tijden”.

De bedoeling is dat na deze Corona periode wordt gekeken hoe we deze samenwerking kunnen blijven handhaven. De intentie van beide partijen is volop aanwezig.

Zondag 15 maart 2020,

Vanwege het coronavirus rijdt de MAX Mobiel niet vanaf 16  maart tot eind april. We betreuren natuurlijk dat we deze maatregel moeten nemen maar we zitten heel dicht op elkaar in een klein autootje. Onze klanten zijn erg kwetsbare mensen en niemand wil onbedoeld mensen besmetten. Alle klanten die geboekt hadden zijn reeds geinformeerd.

Max Capelle met Joke

14 februari 2020 Radio Capelle

Max Mobiel succesvol vervoermiddel

Met 10 vrijwilligers en inmiddels meer dan 500 ritten is de Max Mobiel een onmisbaar en vaak gevraagd vervoermiddel voor mensen die wat minder makkelijk ter been zijn. In deze podcast uit Hitland Magazine van 19 februari hoort u Dirk ten Have, één van de initiatiefnemers van de Max Mobiel in Capelle.

Klik hier voor het beluisteren van de podcast

14 februari 2020 Radio Capelle

Chauffeuses in de Max Mobiel

De Max Mobiel rijdt op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur voor mensen die slecht ter been zijn en daarom niet zo makkelijk buitenshuis komen. Op De Max Mobiel rijden 10 vrijwilligers, waarvan een groot deel chauffeuses. In deze podcast uit Hitland Magazine van 19 februari hoort u 3 Max Mobiel chauffeuses: Mirjam, Cindy en Marianne. Zij vertellen enthousiast over hun ervaringen.

Klik hier voor het beluisteren van de podcast

groepsfoto max capelle
Foto: Jan van der Arend
Foto: Jan van der Arend

14 februari 2020 IJssel en Lekstreek

Afgelopen vrijdagochtend heeft de MAX Mobiel zijn 500ste rit in Capelle aan den IJssel gemaakt. De initiatiefnemer van dit project, Dirk ten Have, is trots dat dit, met dank aan Alexander van Ooijen van winkelcentrum De Koperwiek, binnen een jaar is bereikt.

De MAX Mobiel is een elektrisch voertuig en biedt een mobiliteitsoplossing in Capelle aan den IJssel. Vanaf april 2019 wordt de MAX Mobiel ingezet om de doelgroep, die moeilijk ter been is of weinig achter de voordeur vandaan komt, mobiel te maken. Voor een ritprijs van €1,- wordt daar veel gebruik van gemaakt.

Een team van 10 vrijwilligers onder leiding van Peter den Hertog maakt het mogelijk om de ritten te maken. De ritten vinden plaats binnen Capelle aan den IJssel en worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Dirk ten Have: “we zijn op dit moment aan het onderzoeken of het mogelijk zal zijn ook op zaterdag en zondag de mobiliteit met de MAX Mobiel aan te bieden. Hierover nemen wij op korte termijn een beslissing”.

Klik hier om naar het volledige nieuws item te gaan

14 februari 2020 Radio Capelle

Toespraak Dirk ten Have met mevrouw Landau

500e rit Max Mobiel.

Op Valentijnsdag werd de 500e rit met de Max Mobiel gevierd met mevrouw Landau.

In deze podcast uit Hitland Magazine van 19 februari vertelt mevrouw Landau hoe vaak ze gebruik maakt van de Max Mobiel en haar wens is dat de Max Mobiel ook op zaterdag gaat rijden.

beide max in koperwiek
max cartoon

9 oktober 2019 Radio Capelle

Max Mobiel brengt je overal naar toe in Capelle

De Max mobiel is een elektrisch voertuig voor als u niet zo eenvoudig van A naar B komt. Denk bijvoorbeeld aan een ritje naar een familielid, het winkelcentrum of de dokter. Max Mobiel is 100% elektrisch en heeft bagageruimte voor een ingeklapte rolstoel of rollator. De wagentjes gaan maximaal 45 km per uur en hebben in het verkeer de status van een scootmobiel. Ze mogen rijden op de weg, het fietspad, op het trottoir en in het winkelcentrum.

In deze podcast uit Hitland Magazine van 9 oktober hoort u Dirk ten Have, de ambassadeur van de Max Mobiel.

Wil jij een rit inplannen met de Max Mobiel? Bel dan minimaal 24 uur van tevoren naar het telefoonnummer: 06-45274886.

Klik hier voor het beluisteren van de podcast

26 april 2019 Radio Capelle

Hoe werkt een reservering voor een Max Mobiel?

Een Max Mobiel is 100% elektrisch en heeft bagageruimte voor een ingeklapte rolstoel of rollator. De wagentjes gaan maximaal 45 km per uur en hebben in het verkeer de status van een scootmobiel. Ze mogen rijden op de weg, het fietspad, op het trottoir en in het winkelcentrum.

In deze podcast uit Hitland Magazine van 24 april hoort u Dirk ten Have, de ambassadeur van de Max Mobiel over o.a. hoe u een reservering kunt maken voor een Max mobiel en op welke dagen de Max mobiel rijden.

Om een ritje te reserveren bel een dag van te voren tijdens kantooruren  ( maandag tm vrijdag ) tussen 09.00 – 17.00 uur: 06-45 274 886.

Klik hier voor het beluisteren van de podcast

max mobiel in studio Radio Capelle

26 april 2019 Radio Capelle

Max Mobiel zoekt vrijwilligers

De Max mobiel is een elektrisch voertuig voor als u niet zo eenvoudig van A naar B komt. Denk bijvoorbeeld aan een ritje naar een familielid, het winkelcentrum of de dokter. Maar om dit milieuvriendelijke voertuig te laten rijden zijn chauffeurs nodig en vrijwilligers die de ritjes kunnen inplannen.

Dirk ten Have is ambassadeur van de Max Mobiel in Capelle en hij was op 24 april te gast in onze studio om meer te vertellen over de Max Mobiel en de vrijwilligers die gezocht worden.

Mocht je naar aanleiding van de podcast je als vrijwilliger je willen  aanmelden voor de Max Mobiel, meld je aan via info@maxcapelle.nl

Klik hier voor het beluisteren van de podcast

26 februari 2019 Radio Capelle

De Max Mobiel rijdt vanaf 1 april in Capelle aan den IJssel

De Max Mobiel rijdt in Capelle en is een 2-persoons auto voor een doelgroep die moeilijk ter been is. Een rolstoel kan eventueel achterin. Vanaf 1 april gaan er twee in Capelle rijden.

Rob Nieuwveld sprak op 20 februari met Dirk ten Have, ambassadeur voor de Max Mobiel, die vertelt wat die Max Mobiel precies is en hoe deze in Capelle gaat functioneren

max in isala capelle
Presentatie Max Mobiel
Foto: IJssel en Lekstreek

IJssel en Lekstreek

Nieuw in Capelle: Max-Mobiel

Vanaf deze week is hij te zien in Capelle: De Max-mobiel. Dit lokale initiatief zorgt ervoor dat mensen met een mobiliteitsbeperking weer meer mobiel worden. Mensen die slecht ter been zijn en ouderen vereenzamen vaak omdat ze moeilijk of niet de deur uit kunnen. Dit mobiliteitsinitiatief zal worden ingezet in de strijd tegen deze vereenzaming.

Klik hier om naar het volledige nieuws item te gaan